KOCAELİ / İZMİT - Kuvayi Milliye İlkokulu

Nis

Okulumuz 4. sınıf öğrencileri ile Önem Projesi kapsamında Kültür Koridoru - İzmit Tarihi Kapanca Sokak gezisi yapılmıştır. Tarihi ve kültürel değerlerimizin tanınması ve korunması bilincini oluşturmayı hedeflediğimiz gezimizde Atatürk Redif ve Etnografya Müzesi ve Kocaeli Arkeoloji Müzesi de yer almıştır.

Gezimizin videosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Nis

Okulumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çoşku ve sevinçle kutladı. Öğrencilerimiz 23 Nisan günü haftalarca hazırlandıkları gösterilerini öğrenci ve velilerimize heyecanla sundular.

Nis

Okulumuz 4. sınıf velilerimizden Yıldız Şenkal'in rehberliği ile öğrencilerimiz el yapımı kağıt atölyesinde kağıdın nasıl yapıldığına şahitlik ettiler . Atölyede önce geri dönüşüm malzemeleri ile kağıt hamuru hazırlayan çocuklar , su dolu tekneye attıkları kağıt hamurunu elekten geçirerek el yapımı kağıtlar ürettiler .

Emeği geçen Tuğçe Akkişi öğretmenimize ve velimize teşekkür ederiz .

Kas

10 Kasım 1938 günü ebedi aleme uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ; 85. ölüm yıl dönümünde Türk Milleti olarak bir kez daha rahmet , minnet ve şükranla anıyoruz .

Mrt

Özgürlük, bağımsızlık ve Milli Mücadelenin en önemli imgelerinden birisi olan İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümünü okulumuz öğrencileri  büyük bir coşkuyla kutladı.

Ekm

Geleceğin teminatı çocuklarımızın trafik eğitimini küçük yaşlarda kazanmalarını sağlamak ve trafikte kurallara uyan bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla hizmete açılan, çevre ilçelerden ve illerden yoğun ilgi gören Başiskele Çocuk Trafik Eğitim Parkı, anaokulu ve ilkokul öğrencilerini misafir etmeye devam ediyor. Bu kapsamda okulumuz 2. sınıf öğrencileri, Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda pedallı araçlara binerek yola çıktılar. Çocukların hem yaya hem de sürücü olarak trafik kurallarını öğrenmeleri için özel dizayn edilen parkta, öğrencilerimiz keyifli anlar yaşadılar.